Kryptozoologia

Marzec 09, 2010, 19:28:10
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna forum   Pomoc Szukaj na forum Kalendarz Użytkownicy Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
 Drukuj 
Autor Wątek: Normandy Nessie - czyli wężowate "coś" nawiedzające wyspę Madeira Beach  (Przeczytany 606 razy)
Ivellios
Administrator
Senior

Ojciec Dyrektor

Zobacz profil WWW
« : Grudzień 27, 2009, 05:27:16 »

Wydawana na Florydzie gazeta "St Petersbourg Times" przekazała relację pochodzącą od pana Russa Sittloha i jego żony, mówiącą o kilkukrotnej obserwacji wężowatego zwierzęcia wodnego w kanale na wyspie Madeira Beach. Sittloh był tymi obserwacjami zaintrygowany do tego stopnia, że postanowił zainwestować w kamerę - urządzenie, postawione w oknie jego domu, monitoruje kanał, w którym zaobserwowano zwierzę. Co ciekawsze zarejestrowane materiały oraz przebieg prywatnego śledztwa Sittloh publikuje na swoim profilu na photobucket.com

Ivellios. Tłumacz. Student. Paranormalista. Komentator spraw wszelakich. A prywatnie - człowiek.
Choćbyś zeszedł światy, nie znajdziesz nic nad lotos: kwiat to ponad kwiaty! I skoro go raz ujrzysz na wodnej roztoczy, już go myśl nie zapomni - nie zapomną oczy. Bo nawet i w Mogoła mitrze szczerozłotej nie grają takim blaskiem Golkondy klejnoty, Ani też ze stubarwnych piór rajskiego ptaka czar takowy nie bije, ani jasność taka (...) To bogów ukochanie - ta ziemi pieszczota, cudna i tajemnicza, jak snu przędza złota...

Henryk Sienkiewicz Lotos
szymon21krakow
Kasai Rex

« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2009, 00:04:42 »

nie widać co dokładnie jest na zdjęciach więc ciężko jest podjąć się oceny doniesień tej pary, poczekamy, może uda mu się zarejestrować coś więcej
dopler
El Chupacabra

« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2010, 20:58:42 »

Typowa tania sensacja. Najprawdopodobniej jest to jakiś gatunek węża wypuszczony (a może uciekinier) z hodowli. Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, że wielokrotnie widziałem tajemnicze, wielkie żółwie w fosie miejskiej w centrum Wrocławia. Tyle, że po "zbadaniu" sprawy okazało się ... że to żółwie czerwonolice. Ktoś je tu wypuścił. Mieszkają sobie w fosie o kilku lat, jak przeżywają zimę to ich sekret ale nie tłumaczyłbym tego mocami nadprzyrodzonymi. A co do wielkości to ... duży dla każdego znaczy co innego. Poza tym z daleka te żółwie wyglądają na duże, może to kwestia załamania światła w wodzie?
Pawel
Rip Van Winkle
Mawas

Cant hurt me, cant stop me I'm a man withot fear

« Odpowiedz #3 : Styczeń 05, 2010, 21:13:14 »

Dla nas każdy gad jest duży Wink A dla mnie te zdjęcia to jeden wielki fotomontaż i gościu szuka szybkiej sławy. Być może to jakiś wąż, bo nie takie rzeczy zdarzały się z anakondami. Widziałem film jak anakonda kanalizacją wpłynęła do mieszkania kilkaset metrów dalej, zjadając kota pechowych sąsiadów.

"Za ile srebrników wredny Judaszu
Potrafisz sprzedać swoich przyjaciół?
Wyrachowane damy, grubasy przy kasie
Zrobią z Ciebie mendę w swojej klasie...

Jaka Twoja cena byś brata sprzedał?
Jaka Twoja cena byś kupić się nie dał?
Ja Twoja cena byś brata sprzedał?
Jaka Twoja cena...
Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada
Brat sprzedaje brata, Sąsiad sąsiada
Jesteś normalny - Ja zapewne szalony
Jestem prawdziwy - Ty dobrze ułożony!"

Farben Lehre - Judasz
Strony: [1]   Do góry
 Drukuj 

Skocz do kategorii: